MAMA SHARON » BLOGT » OUDERSCHAP » BABY » BABY » JE BABY & ONTLASTING

JE BABY & ONTLASTING

Gepubliceerd op 3 april 2021 om 09:00

Ontlasting, defecatie, laten we het gewoon eens hebben over poep!

De poep van je kleine kan je veel vertellen over zijn gezondheid. Niet alleen de kleur, maar ook de structuur kan je soms meer duidelijkheid geven! Dus heus, ik begrijp dat je het liever zo snel mogelijk opruimt en gedaan hebt - even kijken kan echt geen kwaad!


Je baby & ontlasting:
de kleur

De kleur van je baby's poep kan je veel vertellen. Vaak is het onschuldig, maar het ook betekenen dat er echt wat aan de hand is. Vergeet niet stil te staan bij wat je kleintje gegeten heeft. Van worteltjes wordt poep heel oranje en van spinazie kan het aardig groen worden ;-) 

*klik op de afbeelding voor vergroting*


Je baby & ontlasting:
de structuur

Ook de structuur zegt veel over hoe het gaat met je baby. Je wilt het liefste een beetje stevige, maar niet té stevige ontlasting hebben. Bij baby's die alleen nog fles- of borstvoeding krijgen is het normaal dat de ontlasting dunner is. Maar het kan in combinatie met een aparte kleur ook wijzen op een buikgriep of allergie.

*klik op de afbeelding voor vergroting*


Je baby & ontlasting: de frequentie

Tot slot: hoe vaak is genoeg ontlasting? Als je borstvoeding geeft, kan je baby één tot negen poepluiers per dag hebben, maar één poepluier per week is ook normaal. Baby’s die flesvoeding krijgen, poepen ongeveer één tot drie keer per dag. Vooral met flesvoeding kunnen baby’s last hebben van harde keutels. Ze gaan meestal minder poepen als ze vast voedsel gaan eten.

Heb je twijfels over de ontlasting van je kindje? Bespreek dit dan altijd met de kinderarts, huisarts of consultatiebureau.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.