MAMA SHARON » BLOGT » WEBDATE OP WOENSDAG » WEBDATE: MAAK VAN JEZELF EEN PRIORITEIT / MET PERSOONLIJK COACH ELINE

WEBDATE: MAAK VAN JEZELF EEN PRIORITEIT / MET PERSOONLIJK COACH ELINE

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 09:00

Even voorstellen...

Mijn naam is Eline, oprichtster van 'Mooi en Uniek' en werkzaam als persoonlijk coach, kapster en visagiste. Ik ben getrouwd en moeder van 2 meiden waar ik enorm van geniet. Mijn streven is om van elke dag een feestje te maken, dat gaat de ene dag beter dan de ander. Hoewel we gezegend zijn met elkaar is het af en toe ook behoorlijk intens. Zeker met allerlei taken en verantwoordelijkheden eromheen. Juist daarom heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om naast de zorg voor anderen ook goed voor mezelf te zorgen. Het maken van bewuste keuzes en het stellen van grenzen zijn dan ook belangrijke sleutels die ik dagelijks toepas.


Zeg JA tegen jezelf

Op welke plek sta jij op je eigen prioriteitenlijst? Heb je regelmatig een momentje voor jezelf?
Vaak zijn we zo druk bezig voor en met anderen, dat we onszelf nog weleens vergeten.
Terwijl het juist zó belangrijk is dat je eigen emmer met aandacht en liefde gevuld is, voordat je gaat uitdelen!

Als persoonlijk coach werk ik met vrouwen die veel ballen in de lucht houden.
Helaas vergeten ze de belangrijkste nog weleens, namelijk zichzelf.

In de afgelopen jaren, waarin ik alleen als kapster en visagiste werkte, heb ik veel vrouwen in de stoel gehad die hun verhaal met mij deelde. Wat mij opviel wat zij gemeen hadden, is dat zij allen te maken hebben met vele uitdagingen. Het moederschap in combinatie met een baan of eigen onderneming is al een behoorlijke verantwoordelijkheid, maar zéker in combinatie met sociale contacten, hobby's en sport die allemaal vol passie worden bijgehouden. Vaak is er weinig tot geen tijd voor zichzelf over - om gewoon weer op te laden. En laat nou juist dat van onschatbare waarde zijn!


Tijd voor jezelf - Wat heb jij nodig om op te laden?

Naar de kapper gaan kan helpen, maar er is meer nodig dan alleen de buitenkant verzorgen.
Maak bijvoorbeeld eens een lange wandeling. Of lees elke ochtend een kwartier om de dag goed te beginnen. Neem een lekker bad met een boek. Hoe dan ook: plan regelmatig tijd voor jezelf in, waarbij jij centraal staat en je datgene doet waar jij energie van krijgt.


Komt er dan een onverwachts verzoek?

Raadpleeg jouw prioriteiten en maak aan de hand daarvan een keus of je er wel of niet op ingaat.
Door af en toe nee te zeggen tegen een verzoek van de ander, zeg je in feite JA tegen jezelf!
Als je altijd ja zegt tegen anderen, moet je namelijk jezelf nee verkopen! 
En dat is toch wel het laatste wat je wilt?

Het zal in het begin best even wennen zijn om 'nee' te zeggen tegen anderen, omdat het nog geen gewoonte is geworden. Zowel voor jou als voor de ander. De reactie kan jullie beide even laten schrikken, maar het is het echt waard! Hoe selectiever jij met je tijd omgaat, hoe meer jouw goede zorg wordt gewaardeerd op het moment dat je wél voor iemand klaarstaat. Bovendien heb je veel meer te geven als je zelf in balans bent. 
Het klinkt zo logisch - en toch zie ik dat velen deze basisbehoefte bagatelliseren.

JA DUS!

Kortom, een volwaardig leven - een leven waar je JA tegen zegt, vol overtuiging - kan niet zonder een 'nee' hier en daar. Aandacht hebben voor anderen is mooi en het is heel fijn als anderen er ook voor jou zijn, maar in de eerste plaats ben je echt zélf degene voor wie je aandacht moet hebben. Het maakt je sterker, vrolijker, veerkrachtiger en mooier.Wil je hier praktisch mee aan de slag?

Hang dan op verschillende plekken waar je regelmatig langsloopt reminders op,  want deze info is niet nieuw, maar wel het herhalen waard!

Maak van jezelf een prioriteit!

Vind je dit nou lastig en lukt het jezelf maar niet om de juiste prioriteiten te stellen en je grenzen aan te geven? Dan help ik je graag!

Tijdens het 'Op en Top vrouw Traject' trekken we 7 weken met elkaar op en zul je grip krijgen op alle ballen die je in de lucht houdt. Maar leer je ook hoe je op een gezonde manier voor anderen klaar kan staan, zonder jezelf uit het oog te verliezen.  Kortom je zult meer rust en ruimte ervaren om te doen waar jij van gaat stralen. Kijk voor meer informatie op mijn website.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.