MAMA SHARON » BLOGT » WEBDATE OP WOENSDAG » WEBDATE: MAMA DEMI 'KUNNEN WE WEER TERUG NAAR HET OUDE NORMAAL?'

WEBDATE: MAMA DEMI 'KUNNEN WE WEER TERUG NAAR HET OUDE NORMAAL?'

Gepubliceerd op 31 maart 2021 om 09:00

"Demi is naar eigen zeggen 'gewoon een normale 24-jarige", mama van Keet en vrouw van haar grote liefde. Momenteel is Demi verplicht huismoeder - en dat klinkt geromantiseerder dan je zou denken. Vóór Corona had Demi een druk, bruisend leven, met minstens zo een drukke & bruisende baan in de horeca. Ze zou liever vandaag dan morgen weer aan het werk willen gaan en in deze Webdate op Woensdag deelt ze haar Coronaverhaal."

Een jaar verder

"Inmiddels zijn we een jaar verder, C houdt ons al een jaar bezig. Deze mama is er zo klaar mee! 

Ik weet het nog goed - 15 maart 2020 - ik was aan het werk en we keken met collega’s de persconferentie. We kregen toen te horen kregen dat onze deuren om 18.00u moesten sluiten voor minstens 3 weken.
3 weken werden 6 weken en 6 weken werden 11 weken."


De eerste lockdown

"Het was lekker weer, we genoten van onze kleine meid en gingen ondanks beperkingen toch lekker op stap met het gezin waar dat kon. We reden naar afgelegen strandjes of we gingen een middagje naar het bos. We probeerden er het beste van te maken. Er was begrip en het was te overzien. Maar wat was ik blij toen we te horen kregen dat we open mochten 1 juni 2020. Wel met heel veel aanpassingen, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik mocht weer aan het werk en daar was ik onwijs blij mee"


Het is weer voorbij, die mooie zomer...

"De zomer ging voorbij en de besmettingen liepen op. Ook zelf werden we getroffen door Corona, 10 dagen quarantaine werden uiteindelijk 15 dagen, omdat de klachten bleven in milde vorm. In onze quarantaine sloot de horeca opnieuw, ik zag de bui al hangen. Dit ging echt niet máár 3 weken duren!"


11 weken werden heel wat meer weken

"Inmiddels zit ik alweer 5,5 maand thuis en ik moet bekennen. Het gaat soms opbreken, ik heb het gevoel dat mijn leven een beetje 'on hold' staat. Ook het begrip en het kunnen overzien is er niet meer. Ik ben vaak futloos, heb weinig geduld en heb dagen dat ik liever in bed blijf liggen dan dat ik eruit kom. Het liefst trek ik de deken over m’n hoofd en word ik pas weer wakker als alles normaal is. Ik wil gewoon weer aan het werk, ritme krijgen in mijn dagen, mijn leven een beetje terug. Maar ik denk dat iedereen wel weer een beetje terugverlangt naar het 'oude normaal' en klaar is met het 'nieuwe normaal'.

Keet is echt mijn drijfveer in deze tijd, voor haar sta je toch elke dag weer op, en probeer je toch van elke dag weer een hele fijne te maken. Ik geniet dan ook enorm van haar en ben dankbaar voor de extra momentjes die we samen hebben. Natuurlijk ben ook ik wel eens op zoek naar een rol behang haha😉

Maar genieten doen we zeker! Ik kan niet wachten tot de zon weer volop gaat schijnen en we richting het strand kunnen, lekker de hele dag spelen in het zand. We proberen gewoon van iedere dag een mini feestje te maken ondanks dat het soms oorlog in mijn hoofd is."


Laatst las ik een post van een mama op Instagram en die kwam zo bij me binnen.

"Haar kindjes stelden haar vragen en op sommige kon ze geen antwoord geven en op andere wilde ze geen antwoord geven. Ik ben zo ontzettend blij dat Keet ons hier nu nog geen vragen over kan stellen want ik zou oprecht niet weten wat voor antwoorden ik haar zou moeten geven, omdat ik de antwoorden ook niet heb. Soms heb ik het gevoel dat ik haar te kort doe, soms schaam ik me voor de wereld waar ze in moet opgroeien. Ik had haar zo graag al zoveel meer willen laten zien, want er zijn zoveel dingen wel heel mooi op deze wereld. Ik kan niet wachten op het moment dat dit wel kan! En we weer met volle teugen van ons leven kunnen en mogen genieten. Want het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen!"


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.