MAMA SHARON » BLOGT » SHARON » SHARON » ALLE BALLEN HOOG II

ALLE BALLEN HOOG II

Gepubliceerd op 22 januari 2021 om 19:00

Zoals in mijn vorige blog te lezen was, ging mijn oma, voor wie ik mantelzorgde, hollend achteruit. Ze heeft twee weken in het verpleeghuis gezeten, waar ze in eerste instantie leek op te knappen, maar uiteindelijk haar lijf het gevecht op gaf. Een hartstilstand. Een rustig overlijden, ze heeft nergens last van gehad gelukkig. 78, werd ze. Geboren op 01 09, overleden 09 01, daar stonden we ook nog wel even van te kijken. Wij troosten ons met de gedachte dat haar waarschijnlijk zoveel bespaart is gebleven. En dat ze nu terug bij opa is, wie bijna 3 jaar geleden overleed.


Het verpleeghuis belde om het nieuws te vertellen. Vervolgens heb ik iedereen ingelicht en in overleg met mijn moeder de uitvaartondernemer gebeld. In principe regelen zij alles, wat ontzettend fijn is. Ze nemen ruim de tijd voor je, zeker 2 á 2,5 uur om alles te bespreken wat nodig is. Ondertussen is mijn moeder in Amsterdam druk bezig om haar huis leeg te halen. Ze krijgt gelukkig van alle kanten hulp aangeboden, maar vindt het soms moeilijk dit aan te nemen.

Het verdriet is groot, maar het leven gaat ook gewoon door. Wat misschien nog wel het moeilijkste van alles is; alle ballen hoog houden. Wil de kleine niet te veel belasten, dus het is parkeren om aan te kunnen staan en op rustige momenten mijn tijd pakken. Wel even social media, WhatsApp en blog op een laag pitje. Maar dank allen voor alle lieve reacties!

Man en kleine hebben mij echt de afgelopen tijd (onbewust) er doorheen geholpen. Met twee vrolijke Fritsjes in huis is het een stuk gezelliger dan alleen! We hebben wat spullen opgehaald bij oma, zodat de herinnering aan mijn grootouders blijft. Ze hebben een grote rol in ook mijn leven gespeeld, omdat ze grotedeels de opvoeding van mij en mijn broer op zich hebben genomen. Dankbaar. Dat omschrijft het beste hoe ik me vooral voel.
Getroost door de gedachte dat jullie nu weer samen mogen zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.