MAMA SHARON » BLOGT » SHARON » SHARON » 3x Budgetinterieurtips

3x Budgetinterieurtips

Gepubliceerd op 6 juni 2020 om 00:00

Want wie wil er nou níet besparen? Sowieso ben ik zelf erg van het hergebruiken van spullen, of dit nu mijn eigen spullen zijn of 2ekansjes van anderen. Kijk eens in een weggeefgroep op Facebook bij jou in de regio, op Marktplaats of in de dichtstbijzijnde kringloopwinkel - er wordt echt veel mooie dingen die nog prima in staat zijn voor niks of weinig weg gedaan. Waarom nieuw kopen?! Zonde!

#1 Van losse Kallaxkasten naar hippe schoenenkast met bankje

Een van de dingen die ik het meeste op online weggeefhoeken en marktplaats(en) tegenkom zijn de standaard Ikea meubels, zoals de Kallax kasten. Dat zijn de kasten met de vierkante vakken, in verschillende vormen en maten. Zelf had ik deze kasten uit mijn oude woning 'over'. Ik had een van 3x1 als tvkastje in gebruik en daarnaast een 4x1 kast als lage dressoirkast. Mijn vorige woning was namelijk een bovenwoning met schuine daken, dus zo paste dit ideaal onder mijn schuine dak.

Toen we gingen samen wonen, bleven deze twee kasten 'over'. Al snel belandde ze in de gang, want met de handige Dröna opbergbakken was het ideaal om dit te gebruiken als schoenenkast. Echter stonden ze nogal 'saai' naast elkaar te staan. Na even wikken en wegen, besloot ik de kleine kast op de grote kast vast te schroeven. Ik heb dus door de onderkant van de kleine kast 4 lange schroeven (iedere hoek een) geschroefd om hem zo boven op de grote kast te bevestigen. Ik had nog pootjes over, welke eigenlijk onder een andere kast zaten voor in de badkamer, die ik er onder bevestigd heb. Ter versteviging van het bankje ligt er een balk onder, zodat deze niet doorzakt als je er op gaat zitten. Bij Action scoorde ik matraskussens met een kek printje om het geheel af te maken. Zo heb ik een mooi gangmeubel gemaakt voor slechts €7,50 voor de kussens. De rest had ik allemaal in huis.

#2 Kastje anders

Deze kallax heb ik tweedehands voor een schijntje kunnen scoren. In mijn oude huis functioneerde deze als mijn schoenenkast. Ik had een open muurkast waar hij precies in paste. Met een mooie grote spiegel erop stal hij aardig de show. Maar in het nieuwe huis kon ik hem niet zo goed kwijt. Hij heeft al bijna alle hoeken van het huis gezien, maar is uiteindelijk naast de bank belandt. Ideaal om het een en ander in op te ruimen en tegelijkertijd als bijzettafel te gebruiken. Echter viel hij een beetje uit de toon qua kleur.

De rest van de woonkamer zijn qua kleuren zwart, donkerbruin, donkergrijs en rood. Ik vond het lichte kastje dus een beetje uit de toon vallen. Met behulp van Action' Spectrum Engels rood houtlak *klik*  maakte ik het kastje een mooi donkerrood. Om gelijk antwoord te geven op je vraag; Ja, je kunt de plastic laag op (o.a.) de Ikea-meubels lakken. Je hoeft deze hier niet voor te schuren, maar gebruik zéér dunne lagen en laat het goed uit harden voordat je er overheen schildert.


Hier nog een voorbeeld; het bekende Malm-kastje van de Ikea (gratis afdanker van een weggeefhoek) omgetoverd tot commode. Ook deze kast heb ik afgelakt met Action's Spectrum lak, dit keer de zijdeglans acryllak op waterbasis *klik* Ik gebruikte de kleur 'Rock', deze kan ik echter niet terug vinden op hun website. De pootjes onder de commode komen ook van Ikea, welke ik nog over had *klik*


De greepjes (welke ik niet echt als greepjes gebruik maar meer als deco) scoorde ik via Aliexpres. Deze vind je door te zoeken op 'konijn' kapstok / kledinghaakje... Onder andere hier te krijgen *klik*

Deze heb ik vervolgens gepimpt met mintgroene plakfolie en bevestigd met houtlijm op de lades.

Bovenop de kast een nep-konijnbontje welke ik gekregen heb.

#3 Scoor de aanbieding

Als ik een ding geleerd heb is dat echt alles (ja alles) in de aanbieding te verkrijgen is. Zo wilde ik heel graag voor mijn zijraam in de woonkamer een duorolgordijn hebben. Wat was ik verliefd op dit gordijn! Bij de Jysk wist ik deze te vinden. Na gemeten te hebben bleek dat ik het grootste formaat nodig had; 180x180 cm. Ik ben echt wel even geschrokken van de prijs, ik zeg je eerlijk! Maar gelukkig hadden ze op dat moment een mooie aanbieding met 50% korting. Ik heb hierna nog regelmatig opgezocht omdat men vroeg waar ik deze vandaan had - en deze is regelmatig in de aanbieding.
Hou dus in de gaten! *klik*

Een andere tip die ik vaak geef is m.b.t. het latexen van je muren. Veel mensen kiezen voor huismerk witte latex. Wat op zich prima is hoor. Het nadeel hiervan is dat je vaak 2 lagen moet zetten voordat je het gewenste resultaat krijgt. Daarom raad ik vaak de Histor monodek aan. Deze is vaak in de aanbieding bij diverse bouwmarkten - en is dan vaak net zo duur als 2 grote bakken goedkope latex. Echter ben je dan wel in één keer sausen klaar en heb je mooier resultaat. Check dus de aanbiedingen bij de bouwmarkten!

Dit was het voor nu. Binnenkort meer budgettips, dus hou de site in de gaten☺️

Wil je meer budgettips of inspiratie op doen? Er zijn verschillende leuke facebookgroepen waar men haar creaties deelt. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Paleisje voor een prikkie *klik*

Be creative met Action and more *klik*


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.