MAMA SHARON » BLOGT » SHARON » SHARON » IEDER ZIJN CORONAVERHAAL

IEDER ZIJN CORONAVERHAAL

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 09:00

Dat corona een bitch is,

daar zijn we het inmiddels allemaal wel over eens denk ik. En ik geloof dat dit het ook het enigste is wat ons momenteel allemaal verbindt. Zoveel Nederlanders, zoveel verhalen, zoveel meningen. En daarom vond ik het eens hoogtijd worden om een blogje te wijden aan mijn coronaverhaal en meningen.

Februari 2020

Was het volgens mij. Ik keek naar Jinek, waar ze al vanaf moment dat corona Europa binnen kwam waaien (eerst Spanje, toen Italië, Denemarken - en voor je het wist dus overal) iedere dag verslag deden hoe het er voor stond met corona. Ik herinner me nog goed dat die kale - gosh hoe heet ie - Ernst Kuipers ja, hij!
Toen hij dus bij Jinek zat te verkondigen dat Nederland en de ziekenhuizen in Nederland heus wel goed voor waren bereid op de komst van corona. Yeah, sure. De zorg wás al overspannen, er waren al gigantische personeelstekorten en hoog ziekteverzuim - maar Nederland, maakt u zich geen zorgen, alles is onder controle. Ik herhaal... alles is onder controle.
Ik maakte mij zorgen. En de rest van de wereld dacht dat ik een beetje wappie was.

Misschien ben ik wel wappie,

maar niet Lange Frans & Famke Louise-wappie. Helaas kreeg ik gelijk. Ik was zwanger van Charlie en Corona in ons land zorgde nou niet echt voor een gerust gevoel. Ik vroeg me af hoe dat moest in het ziekenhuis, dus besloot om in plaats van in het ziekenhuis, thuis te bevallen. Het was een rare periode om moeder te worden, maar ook wel een hele fijne. De minimale kraamvisite vond ik meer dan prima - familie en buurvrouw zijn langs geweest en dat was dan ook meer dan genoeg. Doordat ik gewoon kan huismoederen, gaat het leven rustig, overzichtelijk. Ik richt het zelf in en dat bevalt me prima. Zo kan ik voor het gezin & huis zorgen, meebewegen met de kleine, voor haar zorgen en voor haar zijn. En natuurlijk optimaal genieten van ons drietjes.

Wel creëert corona (en voornamelijk de angst voor corona) een sociaal isolement. Er op uit gaan is er niet echt meer bij - en hoe langer het duurt (zeker nu Charlie ook groter wordt) hoe meer mij dit tegen begint te staan. Ik zou het zó fijn vinden om in contact te zijn met andere mama's met kindjes van Charlie haar leeftijd. Ja natuurlijk heb ik dat nu ook - via social media - maar toch is dat heel anders dan echt samen zijn, in real life. 

Soms mis ik mensen, vreemde mensen,

een nieuwe verhaal, een nieuwe gedachtegang, een nieuwe filosofie. Mensen zijn er niet voor gemaakt om binnen 4 muren te blijven leven, die moeten er op uit gaan, contact maken, gezelligheid creëren, terrasjes vullen, achtbanen afroetsjen, wandelingen kunnen maken wanneer het hen uit komt, elkaar knuffelen, zoenen, lachen, bulderen, genieten, drinken, eten, samen.
Ik vraag me af hoe lang dat nog gaat duren, tot 'samen' weer kan - en hoe het er dan uit komt te zien.
Want ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik krijg al beetje last van plaatsvervangende schaamte als ik televisieprogramma's zie waar mensen gewoon naast elkaar zitten en soms zelfs áán elkaar zitten... Brrr!

In de tussentijd zijn we in het heden, in het nu.

En ik kijk thuis mee naar hoe de maatschappij zich steeds meer in tweeën splitst. Aan de ene kant de coronaontkenners, aan de andere kant degenen die misschien corona net iets te serieus nemen. Begrijp me niet verkeerd - ik neem corona barserieus. Wij hebben een kleine van 8 maanden - hoef geen corona in huis. Ik doe voorzichtig, houd me aan de maatregelen... Maar er wordt wel degelijk hele vieze politieke spelletjes gespeeld op het moment. En daar hebben de wappies dan wel weer gelijk in. Al zijn hun complottheorieën wel erg ver gezocht. Maar neem het ze niet kwalijk alsjeblieft. Wie wordt er nou níét gek van de hele dag thuis zitten? Hou vol, het wordt beter, ik beloof het je.


Heb jij last van somberheid of gespannenheid?

Je kunt bellen of chatten met de volgende hulplijnen als je over iets wilt praten, iets wilt vragen of iemand zoekt die naar u luistert:

De Luisterlijn: 0900-0767
Voor wie behoefte heeft aan een luisterend oor.
7 dagen per week, 24 uur per dag


Mind-Korrelatie: 0900-1450 of 06-13863803 (whatsapp)
Voor hulp bij psychische of mentale problemen.
Op werkdagen van 9 tot 22 uur

113 zelfmoordpreventie: 0900-0113
Voor wie denkt aan zelfmoord of met iemand te maken heeft die daaraan denkt.
7 dagen per week, 24 uur per dag.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.