MAMA SHARON » BLOGT » SHARON » SHARON » WAAROM JE TWEEDEHANDS EEN KANS ZOU MOETEN GEVEN

WAAROM JE TWEEDEHANDS EEN KANS ZOU MOETEN GEVEN

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 09:00

Als je in ons huis rond zou kijken, durf ik te zeggen dat er minstens net zoveel tweedehands spullen zijn, als nieuw. Misschien nog wel wat meer. Alleen de woonkamer; tweedehands banken, tweedehands box, tweedehands kasten, tweedehands eettafel, eetbank en -stoelen, tweedehands bureau, tweedehands lampen... Okay, ik denk dat ik genoeg verteld heb toch?! In deze blog leg ik je uit waarom ik denk dat je tweedehands een kans moet geven.


Het is goed voor het milieu

Tweedehands kopen of verkopen is erg duurzaam.  Voor alles wat je tweedehands koopt of verkoopt, hoeft er niet iets nieuws te worden gemaakt. Bovendien zorgt hergebruik voor minder afval, wat anders bij het afval verbrandt wordt. Kortom: het is goed voor het milieu!


Het is goedkoop

En soms zelfs gratis. Zoek maar eens op Facebook naar een "weggeefhoek" bij jou in de buurt. Of zoek op Marktplaats naar je tweedehandse goudmijntje. Al vind ik dat je de echte goudmijntjes vaak gewoon in de lokale kringloopwinkel vindt hoor! Dus navigeer jezelf naar jouw lokale tweedehandszaak.

Want als ouders onder elkaar - we weten hoe duur het leven kan zijn met een kleine. En soms kan je nét even wat 'royaler' kopen dan anders je budget toe zou laten. Ik koop gráág merkkleding voor Charlie, maar deze zien er tweedehands vaak nog prima uit. Normaal zou ik mij dit momenteel niet kunnen veroorloven, maar op deze manier loopt onze meid toch lekker in bijvoorbeeld een Adidaspak!


Minder fast fashion

Met fast fashion gaan trends sneller voorbij. Waar je voorheen nog 'last season' was, ben je nu 'so last week'. Dat neemt ook een hoop negativiteit met zich mee. Zo ligt er meer druk op het productieproces, een van de hoofdzaken waarom er zoveel uitbating isin de mode-industrie. Bovendien brengt het meer afval, uitstoot en waterverbruik met zich mee. Niet cool! 

Wikipedia: Fast fashion is een term die wordt gebruikt om een ​​zeer winstgevend bedrijfsmodel te beschrijven dat is gebaseerd op het repliceren van catwalk-trends en high-fashion-ontwerpen, en deze tegen lage kosten massaal te produceren.

Tot slot - je kleding heeft door de minder goede kwaliteit een minder lange levensduur.
En koop je niet alleen hierom meer kleding, maar ook doordat je continu kleding koopt,
die je eigenlijk niet echt nodig hebt.


Het is origineel

Jáááren geleden (10 inmiddels alweer!) toen ik op mijzelf ging wonen had ik hele fijne banken van de Ikea - met groot voordeel - uitwasbare hoezen. Eigenlijk wilde ik deze heel graag wéér hebben, maar wel in het zwart. Inmiddels zijn deze niet meer te verkrijgen bij de Ikea - wel in andere kleurtjes, geen zwart. Dikke bummert! Tweedehands heb ik ze wel kunnen scoren, waar ik heel blij mee ben.

Om nog even op fast fashion terug te komen - grote kans als jij naar een hip feestje gaat dat minstens twee andere meiden in dezelfde outfit staan te shinen. Niet cool!
Met een tweedehands kledingstuk ben je verzekerd van een originele look.


Je verlengt de levensduur van het product

Er is niet altijd wat mis met tweedehands producten. Mensen hebben het soms niet meer nodig, hebben toch iets nieuwers gekocht of zijn er simpelweg op uitgekeken. Het is zonde als dit bij het oud vuil terecht komt, als iemand anders er misschien wel gebruik van kan maken. Awesome!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.